Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους δοκιμάστε τις με έναν πιο …ιταλικό τρόπο!

Τυρί: Mascarpone

Για 6 μερίδες

Συστατικά

80ml ξύδι balsamico
2 κ.γ. + 4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. χυμό λεμονιού
230 gr τυρί mascarpone, απευθείας από το ψυγείο
250 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά, απευθείας από το ψυγείο
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
10-12 μπισκότα Savoyards
600-700 gr φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

Υλοποίηση

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατέψτε το ξύδι με τις 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε να βράσει μέχρι να μειωθεί και να απομείνουν περίπου 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι (περίπου 3 λεπτά). Αδειάστε το σε ένα μικρό μπολ κι αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

2. Ανακατέψτε το mascarpone, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπήστε το μείγμα με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μύτες που «στέκονται». Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 4 ώρες.

3. Ανακατέψτε τις φράουλες με τις 2 τελευταίες κουταλιές σούπας ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το σιρόπι του balsamico και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις φράουλες να ξεκουραστούν περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε. 

4. Μοιράστε τις φράουλες σε 6 ατομικά μπολ ή ποτήρια του παγωτού, βάζοντας ανάμεσα, σε στρώσεις, τα Savoyards σε κομματάκια (περίπου 2 μπισκότα ανά μπολ ή όσα χωρέσουν) και λίγη από την κρέμα mascarpone, τελειώνοντας με κρέμα.