Όταν η κλασική ομελέτα αποκτά ενδιαφέρον...

Τυρί: Κίτρινο Τυρί

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 100γρ. Κίτρινο τυρί χοντροτριμμένο
• 3 κολοκυθάκια μέτρια
• ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 4 αβγά
• αλάτι, πιπέρι
• 2 λιαστές ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
• μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βήμα-βήμα:

1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε τις δύο άκρες τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ή κυβάκια. Αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι μαζί με τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζετε ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Μοιράζετε ομοιόμορφα στο τηγάνι τα κομματάκια της λιαστής ντομάτας.
3. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, το μισό τριμμένο κίτρινο τυρί και αλατοπίπερο. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με το μείγμα των αβγών και στρώνετε την ομελέτα με σπάτουλα.
4. Όταν ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά, τη γυρίζετε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια ενός πιάτου. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και αφού ψηθεί και η κάτω πλευρά της, τη βγάζετε σε πιατέλα.
5. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε την ομελέτα αμέσως.

Tip: Το πιάτο που θα χρησιμοποιήσετε για να γυρίσετε την ομελέτα, πρέπει να έχει μικρότερη διάμετρο από αυτή του τηγανιού. Θα σκεπάσετε την ομελέτα με την πάνω πλευρά του πιάτου, θα τραβήξετε το τηγάνι από τη φωτιά, θα γυρίσετε την ομελέτα και θα την αφήσετε να γλιστρήσει στο πιάτο από την άψητη πλευρά. Πριν ξαναβάλετε το τηγάνι στη φωτιά, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας γιατί μπορεί να έχει τρέξει λάδι.