Παραγωγή / Τυρί Π.Ο.Π.

Η «βακτηριδιακή ορθότητα» θέτει σε κίνδυνο μερικά από τα πιο φημισμένα τυριά της Γαλλίας

Η μαζική παραγωγή και η μαζική «υστερία» περί της «ορθότητας» των τροφίμων πλήττει μερικά από τα πιο διάσημα και ιστορικά γαλλικά τυριά, των οποίων ο μοναδικός χαρακτήρας βασίζεται τόσο στη χειροποίητη τυροκόμηση, όσο και σ’αυτά ακριβώς τα βακτηρίδια και τους μύκητες που σιγά-σιγά απαγορεύονται.

περισσότερα

Πώς κατατάσσονται τα τυριά ανάλογα με τη σκληρότητα και την υφή τους

Τα τυριά μπορούν να ταξινομηθούν με διαφορετικούς τρόπους: ανάλογα με το γάλα από το οποίο παράγονται (κατσικίσια, πρόβεια, αγελαδινά, βουβαλίσια), με τον τόπο παραγωγής τους, ή με τη σκληρότητα και την υφή τους.

περισσότερα