Ελλάδα

Κάσος, ένα μικρό νησί με μια μεγάλη κουζίνα

Δύσκολα φτάνει κανείς στην Κάσο. Όταν όμως επιμείνει και φτάσει ως εκεί, αποζημιώνεται 100%, τόσο από τις φυσικές ομορφιές του νησιού, όσο και από τη φιλοξενία των κατοίκων και την μοναδική Κασιώτικη κουζίνα.

περισσότερα

Άλλος για τη Μεγαλόχαρη, άλλος για το «τυράκι»...

Η Τήνος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός των Κυκλάδων. Γνωστή στον περισσότερο κόσμο για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, αλλά και για την παράδοσή της στην επεξεργασία του μαρμάρου, η Τήνος έχει επίσης πλούσια κτηνοτροφική παράδοση, εκλεκτά κρέατα και καταπληκτικά τυριά! Μεταξύ αυτών και το περίφημο Τυράκι!

περισσότερα

Γνωριμία με τα τυριά της Λέσβου

Μπορεί η Λέσβος, ή Μυτιλήνη όπως τη λένε οι περισσότεροι οικειοποιούμενοι το όνομα της πρωτεύουσάς της, να είναι παγκοσμίως φημισμένη για το ούζο της, ίσως και για τις σαρδέλες Καλλονής, είναι όμως και πανελλαδικά γνωστή για τα τυριά της.

περισσότερα

Σαν Μιχάλη, Αρσενικό και άλλα μυστικά των Κυκλάδων.

Ο επισκέπτης των Κυκλάδων, ειδικά ο καλοκαιρινός, δύσκολα μπορεί να φανταστεί πώς αυτά τα άγονα, ανεμοδαρμένα, με τόσο μικρή βλάστηση νησιά, μπορούν να διαθέτουν τόσο αξιοζήλευτη ποικιλία τυριών, με μεγάλη πρωτοτυπία και έντονο γευστικό χαρακτήρα. 

περισσότερα

Βόλτα στην Κρήτη, τυρί-τυρί

Υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι να επισκέπτεται κανείς την Κρήτη ξανά και ξανά.

Κατ’ αρχάς είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και σε μια επίσκεψη αποκλείεται κανείς να καταφέρει να δει όλα τα αξιοθέατα.

περισσότερα