Είναι φορές που δεν θέλει κανείς να φάει κρέας, όπως π.χ. όταν ο καιρός είναι ζεστός ή όταν η παρέα περιλαμβάνει χορτοφάγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σουβλάκι που προτείνουμε είναι η ιδανική λύση: Νόστιμο, ευπαρουσίαστο και πολύ χορταστικό!

Τυρί: Ταλαγάνι

Μερίδες:  10 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15΄
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

•    400 γρ. Ταλαγάνι, κομμένο σε κύβους
•    20 ντοματίνια, κομμένα αν γίνεται στο μέγεθος του τυριού μας
•    20 κομμάτια από κολοκυθάκι, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα υλικά μας
•    1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
•    Χυμό από 1 λεμόνι
•    Ελαιόλαδο
•    10 ξύλινα καλαμάκια

Βήμα-βήμα:

•    Μαρινάρουμε τα υλικά μας με την ρίγανη, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ 2 κομμάτια από κάθε είδος.
•    Ψήνουμε στη σχάρα περίπου 6 λεπτά γυρίζοντάς τα 2 – 3 φορές.

Μυστικό
Μπορούμε να τα ψήσουμε και σε αντικολλητικό τηγάνι, αντί για σχάρα.