Η δημοφιλής «παραλλαγή» της χωριάτικης σαλάτας που χορταίνει χωρίς να ζεσταίνει.

Τυρί: Φέτα (εναλλακτικά, φέτα με λιγότερο αλάτι ή λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά)

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 0 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 300γρ. φέτα
• 2 στρογγυλά κριθαρένια κουλούρια Κρήτης (κριθαροκουλούρες)
• 1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι βαλσαμικό
• 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
• μερικές ελιές
• αλάτι, ρίγανη

Βήμα-βήμα:

1. Βρέχετε πολύ ελαφρά τις κριθαροκουλούρες και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Τοποθετείτε τη φέτα σε μορφή τρίμμα.
2. Κόβετε μέσα σε ένα μπολ τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, προσθέτετε αλάτι, λίγη ρίγανη, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε πολύ καλά.
3. Μοιράζετε την ντομάτα πάνω από τις κριθαροκουλούρες και διακοσμείτε με κάπαρη κι ελιές.
4. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.