Μια πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Τυρί: Μοτσαρέλα, φέτα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
• 350 γραμμάρια Βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας Γάλα
• 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
• 450 γραμμάρια τυρί φέτα μαλακή
• 150 γραμμάρια Γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κούπα Νερό
• ένα στικ κανέλας, και χυμό από ένα λεμόνι

Βήμα-βήμα:

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό απο λεμόνι.
2. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
3. Ανακατεύουμε τα 350 γρ. βούτυρο που είναι λιωμένο με 3 κ.σ. γάλα, με το κανταΐφι που έχουμε ψιλοκόψει. Προσέχουμε να πάει παντού το βούτυρο…
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και τα τυριά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα σαν κρέμα.
5. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το μισό από το κανταΐφι και το πιέζουμε να πάει παντού. Πάνω από αυτό στρώνουμε το μείγμα με τα τυριά. Αφήνουμε ένα δαχτυλίδι δυο δάχτυλα χωρίς γέμιση από τα άκρια του ταψιού. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το στρώνουμε καλά.
6. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.
7. Tέλος, καυτό όπως είναι, το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Tip: Το σιρόπι το κάνουμε από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες πριν για να είναι κρύο. Αν δεν έχουμε φέτα χρησιμοποιούμε ρικότα ή τυρί κρέμα.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη (https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/kioynefe)