Αν αγαπάτε τις καπνιστές γεύσεις, αυτή η «μακαρονάδα» θα σας ξετρελάνει, γιατί συνδυάζει τη φίνα γεύση του καπνιστού σολομού με την αψάδα του καπνιστού τυριού με αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει, σχετικά εύκολα και γρήγορα.


Τυρί: Regato καπνιστό

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος:  20΄
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

•    2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
•    Λίγο ελαιόλαδο
•    1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
•    Χυμό από 1/2 λεμόνι
•    50γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο
•    4-8 φέτες καπνιστό σολομό, κομμένες σε μεγάλες λωρίδες
•    500γρ. φρέσκα ζυμαρικά, για παράδειγμα πέννες
•    Αλάτι και πιπέρι
•    100-150γρ. τυρί Regato καπνιστό

Βήμα-βήμα:

•    Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
•    Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και βάλτε τις στο λάδι σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
•    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο, ανακατεύοντας πότε πότε.
•    Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
•    Αφήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει κι άλλο σε χαμηλή φωτιά.
•    Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, σουρώστε τα.
•    Ανακατέψτε τα μακαρόνια με την κρέμα γάλακτος , το σολωμό και το σπανάκι και προσθέστε όσο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού θέλετε.