Μπουρεκάκια με Ταλαγάνι και λιαστή ντομάτα

Ένα χειροποίητο, μοναδικό, Ελληνικό τυρί συναντά ένα αρωματικό λιαστό ντοματάκι... κι έχουμε έναν απόλυτα Μεσογειακό μεζέ που τρώγεται ως πρώτο πιάτο, αλλά συνοδεύει θαυμάσια το ουζάκι ή τη ρακή.

Τυρί: Ταλαγάνι

Μερίδες: 10 μπουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:


• 1 πακέτο έτοιμο φύλλο κουρού
• 300 γρ. Ταλαγάνι, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
• 100 γρ. λιαστή τομάτα σε ελαιόλαδο, πολύ ψιλοκομμένη
• Πιπέρι
• 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Βήμα-βήμα


1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και κόβουμε τα φύλλα κουρού σε ορθογώνια κομμάτια περίπου 10 x 8 εκατοστά.
2. Βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου 1 κ.γ. γέμιση και τα τυλίγουμε σε μικρά ρολάκια. Κλείνουμε καλά τις άκρες, τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C, ώσπου να ροδίσουν.
3. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.