Ποιος είπε ότι το τυρί δεν ταιριάζει με το γλυκό του κουταλιου...;

Τυρί: Χαλούμι

Μερίδες: 4
Χρόνος ψησίματος: 5-10 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Θα χρειαστείτε:

• 4 φέτες χαλούμι 4 περίπου εκατοστών η κάθε μία
• Ελάχιστο ελαιόλαδο
• Γλυκό του κουταλιού νεράντζι
• Κανέλλα
• 2 κ.σ. σουσάμι
• Μερικά φυλλαράκια βασιλικό για το γαρνίρισμα

Βήμα-βήμα:

1. Προθερμαίνετε το γκριλ ή ετοιμάζετε αντίστοιχα τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου

2. Σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα το χαλούμι και λαδώνετε ελαφρά τη σχάρα πάνω στην οποία θα το ψήσετε.

3. Ψήνετε στο γκριλ για 5-10 λεπτά, όσο χρειάζεται για να σχηματιστούν σκούρες γραμμές από τη σχάρα στην επιφάνεια του τυριού. Γυρίζετε και από τις δύο πλευρές

4. Βγάζετε από τη σχάρα και σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού

5. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, σουσάμι και γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού


Tip: Το τυράκι δεν θέλει πολύ ψήσιμο. Το μυστικό είναι να σχηματίσει γραμμές από τη σχάρα και να έχει ελαστική υφή!.

 

Από το προσωπικό blog της Τατιάνας Στεφανίδου στο tlife.gr