Ερωτυρίσεις

• Στους 2-4°C στο ειδικό συρτάρι για τα τυριά, αν πρόκειται για προ-συσκευασμένο τυρί που δεν έχει ανοιχτεί.
• Σε πλαστικό δοχείο -τύπου τάπερ- σε άλμη, αν πρόκειται για φέτα (για να μάθετε πώς να φτιάξετε τη δική σας άλμη, δείτε το σχετικό άρθρο εδώ)
• Καλά τυλιγμένο στο χαρτί του, όπως το πήρατε από τον «τυρά», ή σε πλαστικό δοχείο, μαζί με έναν κύβο ζάχαρης που τραβάει την υγρασία, αν πρόκειται για κίτρινο τυρί.
• Σε ένα πιάτο, ανοιχτό και σκεπασμένο με σελοφάν τροφίμων, ή σε τυριέρα, αν πρόκειται για ανθότυρο, μυζήθρα ή μανούρι (τα τυριά αυτά δεν διατηρούνται καλά, οπότε καλό είναι να αγοράζετε μικρές ποσότητες και να το καταναλώνετε σύντομα).

Τα τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) παράγονται παραδοσιακά σε συγκεκριμένη περιοχή μιας χώρας, από συγκεκριμένο γάλα (πρόβειο, αγελαδινό, ανάμεικτο κ.λπ.), και βάσει συγκεκριμένης συνταγής (αναλογία γάλακτος στο μείγμα, λιπαρά κ.λπ.).
Στην Ελλάδα, το πιο συνηθισμένο τυρί Π.Ο.Π. είναι η φέτα. Η ονομασία Φέτα μπορεί να δοθεί μόνο σε λευκό τυρί άλμης που παράγεται στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη νήσο Λέσβο, από γάλα πρόβειο, ή αιγοπρόβειο, από ζώα αποκλειστικά σε αυτές τις περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά δείτε εδώ.