Ένα από τα παλαιότερα άσπρα ελληνικά τυριά. Φτιάχνεται από τον στραγγισμένο ορρό που προκύπτει κατά την παρασκευή της φέτας και στον οποίο προστίθεται έξτρα γάλα.

Ένα από τα παλαιότερα άσπρα ελληνικά τυριά.

Φτιάχνεται από τον στραγγισμένο ορρό που προκύπτει κατά την παρασκευή της φέτας και στον οποίο προστίθεται έξτρα γάλα. Στραγγίζεται σε υφασμάτινα σακούλια και συνήθως πωλείται σε μορφή κυλίνδρων. Έχει μαλακή κρεμώδη υφή και απαλή γεύση με λίγο αλάτι και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.