Μια παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής από την Κεφαλονιά έχει ως αποτέλεσμα αυτό το ιδιαίτερο τυρί.

Μια παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής από την Κεφαλονιά έχει ως αποτέλεσμα αυτό το ιδιαίτερο τυρί. Όταν αδειάσει ένα βαρέλι φέτα ή μυζήθρα, μαζεύουν όλα τα τρίμματα που έχουν περισσέψει σε ένα δοχείο και τα δουλεύουν με ελαιόλαδο και θυμάρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό κρεμώδες μίγμα, με πολύ χαρακτηριστική γεύση. Χρησιμοποιείται κυρίως σαν άλειμμα σε ψωμί ή παξιμάδια και στην παρασκευή τυροσαλάτας.