Πρόκειται για ένα γαλακτοκομικό προϊόν μεταξύ τυριού και γιαουρτιού.

Πρόκειται για ένα γαλακτοκομικό προϊόν μεταξύ τυριού και γιαουρτιού. Μετά το άρμεγμα ξαφρίζουν την κρέμα (τσίπα) από το γάλα και την αλατίζουν ελαφρά. Όταν έχουν μαζέψει αρκετή ποσότητα από την κρέμα την ζεσταίνουν για αρκετές ημέρες σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλευριού. Με αυτό τον τρόπο χωρίζουν οι πρωτεΐνες από το λίπος. Η άσπρη και πηκτή μάζα των πρωτεϊνών είναι η στάκα. Έχει υπόλευκο ή υποκίτρινο χρώμα με έντονη γεύση γάλακτος Μαγειρεύεται με αβγά, μακαρόνια, πιλάφι ή και σε πίτες, ενώ καταναλώνεται και ωμή σαν τυροσαλάτα.