Ένα εκλεκτό τυρί για το οποίο γίνονται προσπάθειες πιστοποίησης.

Ένα εκλεκτό τυρί για το οποίο γίνονται προσπάθειες πιστοποίησης. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή γίδινο τυρόγαλο, πλούσιο σε λιπαρά, το οποίο προέρχεται από την παρασκευή κάποιου άλλου, συνήθως, σκληρού τυριού (π.χ. κεφαλοτύρι).

Έχει συμπαγή υφή, με ελάχιστες τρύπες, και πλούσια γεύση με ευχάριστο άρωμα. Όταν είναι φρέσκο, τρώγεται ωμό, ενώ όταν ωριμάσει αποτελεί ιδανικό τυρί για σαγανάκι.