Φτιάχνεται από ορό τυρογάλακτος και φρέσκο κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα.

Φτιάχνεται από ορό τυρογάλακτος και φρέσκο κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα.

Κατά την παρασκευή του βυθίζεται σε βραστό αλατισμένο νερό και στη συνέχεια αφήνεται να στεγνώσει και να σκληρύνει. Μοιάζει αρκετά με τη μυζήθρα και έχει σκληρή υφή, υποκίτρινο χρώμα και στρογγυλό σχήμα. Η γεύση του είναι υφάλμυρη. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική (πίτες) αλλά και ως επιτραπέζιο τυρί.