Ημίσκληρο έως σκληρό, κίτρινο τυρί Π.Ο.Π που παράγεται στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Μακεδονίας, και τους νομούς Ξάνθης και Λέσβου, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με μικρή αναλογία σε κατσικίσιο (μέχρι 20%).

Ημίσκληρο έως σκληρό, κίτρινο τυρί Π.Ο.Π. που παράγεται στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Μακεδονίας, και τους νομούς Ξάνθης και Λέσβου, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με μικρή αναλογία σε κατσικίσιο (μέχρι 20%).
Έχει συμπαγή μάζα χωρίς οπές και γεύση απαλή και γλυκιά ενώ το άρωμά του είναι ήπιο κι ευχάριστο.