Ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί που παράγεται δύο φορές την ημέρα από τις αγελάδες Valdostana που βόσκουν στους πρόποδες του Λευκού Όρους.

Ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί που παράγεται δύο φορές την ημέρα από τις αγελάδες Valdostana που βόσκουν στους πρόποδες του Λευκού Όρους. Έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα και πιστεύεται ότι πήρε το όνομα του από μία συγκεκριμένη τοπική οικογένεια. Έχει μετρίως μαλακή, λαστιχωτή υφή, κολλώδη πλυμένη φλούδα με κοκκινωπό χρώμα και μικρές τρύπες. Η γεύση του είναι απαλή με έντονα αρώματα χόρτων και νότες ξηρών καρπών. Αποτελεί εξαιρετικό επιτραπέζιο τυρί αλλά χρησιμοποιείται ευρέως και στη μαγειρική.