Παράγεται από πρόβειο γάλα στα βουνά Abruzzesse της Ιταλίας από τον διάσημο τυροκόμο της Ιταλίας Gregorio Rottolo, και είναι ένα από τα καλύτερα τυριά της Ιταλίας.

Παράγεται από πρόβειο γάλα στα βουνά Abruzzesse της Ιταλίας από τον διάσημο τυροκόμο της Ιταλίας Gregorio Rottolo, και είναι ένα από τα καλύτερα τυριά της Ιταλίας. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της Ricotta με την διαφορά ότι η φλούδα του Scorza Nera είναι μαύρη. Για να επιτευχθεί αυτό, το τυρί πρώτα απ' όλα το ξηραίνεται για να γίνει πιο συμπαγές. Έπειτα αλατίζεται και ωριμάζει για 100 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το τυρί παράγει το καλούπι του (μαύρο δέρμα), το οποίο βοηθά στη διατήρηση της μαλακής, πλούσιας υφής και λεπτής γεύσης του.

Το τυρί αυτό θα το ανακαλύψετε στην Osteria Francescana, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Συνιστάται να καταναλώνεται μόνο του ή με φρέσκα εποχιακά λαχανικά.

(Πηγή: GUD Italia)