Ένα φημισμένο ισπανικό «μπλε» τυρί που ωριμάζει στα υγρά σκοτεινά, σπήλαια της περιοχής Picos de Europa, γνωστή για τη βοσκή μεικτών κοπαδιών.

Ένα φημισμένο ισπανικό «μπλε» τυρί που ωριμάζει στα υγρά σκοτεινά, σπήλαια της περιοχής Picos de Europa, γνωστή για τη βοσκή μεικτών κοπαδιών. Παραδοσιακά τυλιγόταν σε φύλλα σφενδάμου που σήμερα έχουν αντικατασταθεί από πράσινο αλουμινόχαρτο. Έχει κρεμώδες εσωτερικό με πλούσιες μπλε φλέβες και ασύμμετρες τρύπες και περιβάλλεται από μια λεπτή γκρι φλούδα. Με έντονο διαπεραστικό άρωμα και πλούσια γεύση, το τυρί αυτό απολαμβάνεται καλύτερα στο τέλος του γεύματος.

Στα ελληνικά προφέρεται: Καμπράλες