Παραδοσιακό, κίτρινο, σκληρό τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, με μεγάλες τρύπες σε μέγεθος καρυδιού.

Παραδοσιακό, κίτρινο, σκληρό τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, με μεγάλες τρύπες σε μέγεθος καρυδιού.
Παράγεται στα καντόνια της κεντρικής Ελβετίας και η παραγωγή του θεωρείται δύσκολη, λόγω της ιδιαίτερης ζύμωσης που χρειάζεται για να δημιουργηθούν οι τρύπες.
Το άρωμά του είναι γλυκό με νότες φρεσκοκομμένου σανού και η γεύση του πολύ φρουτώδης με όξινο τόνο.

Στα ελληνική προφέρεται Έμενταλ.