Αυτό το τυρί, που δεν πρέπει να το συγχέουμε το Vacherin Mont d’Or, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στο ελβετικό καντόνι του Fribourg και έχει όλα τα λεπτά αρώματα χόρτων και λουλουδιών από τα λιβάδια στους πρόποδες των Άλπεων.

Αυτό το τυρί, που δεν πρέπει να το συγχέουμε το Vacherin Mont d’Or, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στο ελβετικό καντόνι του Fribourg και έχει όλα τα λεπτά αρώματα χόρτων και λουλουδιών από τα λιβάδια στους πρόποδες των Άλπεων. Έχει πυκνή υφή και χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Η γεύση του έχει νότες ξηρών καρπών και γίνεται εντονότερη όταν αυτό λιώνει. Είναι ένα από τα πιο αγαπητά τυριά για την παρασκευή Fondue.

Στα ελληνικά προφέρεται Βασερέν Φριμπουρζουά.