Ένα πολύ παλιό γαλλικό τυρί που φτιάχνεται για περισσότερο από 8 αιώνες στο οροπέδιο της περιοχής Massif du Jura από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

Ένα πολύ παλιό γαλλικό τυρί που φτιάχνεται για περισσότερο από 8 αιώνες στο οροπέδιο της περιοχής Massif du Jura από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Για να παραχθεί ένα κιλό τυριού χρειάζονται περισσότερα από 15 λίτρα γάλακτος. Έχει ανοιχτοκίτρινο εσωτερικό με μεταξένια ελαστική υφή. Η βασική γεύση του είναι γλυκιά με νότες βουτύρου και ξηρών καρπών αλλά ανάλογα με τον παραγωγό που το παρασκευάζει έχουμε και λεπτές διαφοροποιήσεις με διαφορετικά μπουκέτα αρωμάτων. Χρησιμοποιείται πολύ στα fondue γιατί λειώνει εύκολα. 

Προφέρεται Κοντέ