Λευκό κατσικίσιο τυρί, από παστεριωμένο ή μη γάλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και κάλλιο.

Λευκό κατσικίσιο τυρί, από παστεριωμένο ή μη γάλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και κάλλιο.
Η υφή και η ένταση της γεύσης και του αρώματος διαφέρουν ανάλογα με την ωρίμανση, αλλά έχει πάντα χαρακτηριστική, ξινούτσικη γεύση κι έντονο άρωμα.
Παράγεται σε διαφορετικά σχήματα –κορμός, στρογγυλές μπάλες κοκ – και σερβίρεται ως ορεκτικό, σκέτο με φρέσκια μπαγκέτα, σε σαλάτες ή μαζί με το επιδόρπιο κρασί.

Στα ελληνικά προφέρεται Σεβρ.