Σκληρό, κίτρινο –από ανοιχτό έως σκούρο- τυρί από γάλα αγελάδας, που παίρνει το όνομά του από το χωριό Cheddar της κομητείας του Somerset, όπου παρασκευάστηκε αρχικά, ενώ τώρα παρασκευάζεται σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε άλλες χώρες.

Σκληρό, κίτρινο –από ανοιχτό έως σκούρο- τυρί από γάλα αγελάδας, που παίρνει το όνομά του από το χωριό Cheddar της κομητείας του Somerset, όπου παρασκευάστηκε αρχικά, ενώ τώρα παρασκευάζεται σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε άλλες χώρες.
Ωριμάζει 3-18 μήνες και ανάλογα με την ωρίμανση, η γεύση του μπορεί να είναι από γλυκιά και ήπια έως πλούσια, με γήινες νότες φουντουκιού.

Στα ελληνικά προφέρεται Τσένταρ.