Η κόκκινη φλούδα του από κερί το κάνει το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο τυρί της Ολλανδίας.

Η κόκκινη φλούδα του από κερί το κάνει το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο τυρί της Ολλανδίας. Φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο γάλα και έχει λαστιχωτή υφή και γλυκιά βουτυράτη γεύση, που γίνεται πιο έντονη όσο ωριμάζει. Είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο τυρί που μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους: σε σνακ, σε σαλάτες, λειωμένο ή ακόμα και με φρούτα.

Στα ελληνικά προφέρεται Ενταμ.