Ελλάδα

17.07.2018

Η Τήνος της τυροκομίας

Η Τήνος, το νησί της Μεγαλόχαρης με τους περίτεχνους περιστερώνες και τους φιλόξενους ντόπιους, είναι ο απόλυτος προορισμός των καλοφαγάδων που εκτιμούν την ασυναγώνιστη γαστρονομική παράδοση των Κυκλάδων.

Περισσότερα +
26.09.2017

Τυριά με γεύση...Μήλου

Όποιος έχει πάει στη Μήλο έμεινε μαγεμένος από το φυσικό της κάλλος, που οφείλεται στη χαρακτηριστική γεωλογία της, τα πετρώματα και τα ορυκτά που αποτελούν το έδαφος (και το υπέδαφός) της και που έλκουν την καταγωγή τους από τις ηφαιστειακές διεργασίες στη διάρκεια των αιώνων.

Περισσότερα +
02.08.2017

5 στάσεις για τσικουδιά στο Ηράκλειο

Στην πορεία του χρόνου, Κρήτη και τσικουδιά εξελίχθηκαν σε έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Δεν υπάρχει επισκέπτης της μεγαλονήσου που να μην έχει δοκιμάσει, έστω και επιφανειακά, το κέρασμα της κρητικής ρακής και των μικρών, απαραίτητων συνοδευτικών μεζέδων της.

Περισσότερα +
26.07.2017

Τρώνε οι Κώτες κρασοτύρι;

Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αν λέγονται Κώες ή Κώτες, αλλά το γεγονός ότι παράγουν και καταναλώνουν τον ασύγκριτο αυτό μεζέ παραμένει αδιαμφισβήτητο!

Περισσότερα +