Ξέρεις ότι το ζώδιό σου ταιριάζει με συγκεκριμένο τυρί;

Κι όμως! Τα άστρα έχουν καθορίσει ποιο είναι το πιο ταιριαστό τυρί για σένα, σύμφωνα με τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου σου…

Αν είσαι Αιγόκερως είσαι φιλόδοξος, πειθαρχημένος κι εργατικός και βάζεις τον πήχυ πολύ ψηλά, κυρίως για τον εαυτό σου. Καλό είναι να χαλαρώσεις λίγο! Ένα ώριμο cheddar με Ιρλανδέζικο ουίσκι, είναι ιδανικό για την περίπτωση σου. Αν πιείς κι ένα δυο ουισκάκια για να το συνοδεύσεις, θα είσαι μια χαρά!

Οι Υδροχόοι, που άλλοτε είναι ελεύθερα κι ανεξάρτητα πνεύματα, έως και μοναχικοί ορισμένες φορές, έχουν πολλές ομοιότητες με την mozzarella buffalo, που είναι τόσο πλούσια και νόστιμη ώστε να μπορείς να την απολαμβάνεις μόνη της, αλλά κάνει και καλή παρέα στη ντομάτα και τον βασιλικό.

Οι καλοί, συμπονετικοί Ιχθύες με την έντονη φαντασία, είναι ευπροσάρμοστοι, ενώ τους αρέσει το μπλε χρώμα και η θάλασσα. Ως εκ τούτου το Μπλε τυρί (Blue Cheese) είναι καλός σύντροφος, και με τη φαντασία τους θα το εντάξουν με ευκολία σε γλυκά και αλμυρά πιάτα.

Ο Κριός, που ξεχειλίζει από ενεργητικότητα και πετυχαίνει τους στόχους του, κυρίως στα επαγγελματικά, είναι επιρρεπής σε ατυχήματα και γι’αυτό είναι σκόπιμο να αποφεύγει τα μαχαίρια… Κατάλληλα τυριά για τους Κριούς είναι όλα τα παιδικά, σε μερίδες, σε λωρίδες, σε όποια μορφή δεν απαιτεί κόψιμο!

Τάξη, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση είναι αυτά που χρειάζεται ο Ταύρος για να πετύχει. Επιδιώκει τη σταθερότητα στις σχέσεις του και στη ζωή του γενικά, και δεν αγαπά τις αλλαγές. Τι ποιο κατάλληλο λοιπόν από ένα ήπιο, ευέλικτο cheddar ή ένα havarti;

Οι Δίδυμοι συχνά προτιμούν να ασχολούνται παράλληλα με πολλά πράγματα, είναι ευέλικτοι, ευπροσάρμοστοι και βαριούνται εύκολα. Χρειάζονται λοιπόν ένα ενδιαφέρον, εξωτικό τυρί, όπως για παράδειγμα το Serra di Estrella από την Πορτογαλία, από πρόβειο γάλα, με έντονη, ξινή γεύση, που ξυπνά τον ουρανίσκο.

Ο προστατευτικός Καρκίνος με την καλή καρδιά, είναι χοντρόπετσος και δεν τρομάζει εύκολα. Έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα ώριμο Camembert – «επιθετικό» στη μυρωδιά αλλά μαλακό στο κέντρο του, ακριβώς όπως και ο Καρκίνος που φαίνεται σκληρός ενώ είναι κατά βάθος τρυφερός.

Από τα πιο αυθόρμητα ζώδια του κύκλου, ο Λέων λατρεύει το δράμα, τη μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια, έτσι μπορεί να ταιριάξει με ένα ακριβό και σπάνιο τυρί όπως το Bitto που παράγεται στις Ιταλικές Άλπεις από γάλα αγελάδας και κατσίκας συγκεκριμένης ράτσας και κοστίζει έως και 300 δολάρια το κιλό!

Ο Παρθένος είναι λεπτολόγος, μεθοδικός, αναλυτικός – αν η μέρα είχε ακόμη μια ώρα, θα την ξόδευε οργανώνοντας και αναλύοντας τη ζωή του! Του ταιριάζει ένα σύνθετο τυρί όπως το Piave Vecchio, στο οποίο ανακαλύπτει κανείς σταδιακά διαφορετικές γεύσεις: από φρουτώδες γίνεται ελαφρά πικάντικο και καταλήγει ήπιο και βουτυράτο.

Ο χαλαρός Ζυγός ξέρει να κάνει διάλειμμα και να ξεκουράζεται όποτε το χρειαστεί. Απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής, όπως ένα γεύμα με φίλους και μπορεί να απολαύσει μια Raclette, κι ας χρειάζεται λίγο χρόνο προετοιμασίας.

Τι να πει κανείς για την ένταση που χαρακτηρίζει τον Σκορπιό;! Τέτοια ένταση αναζητά και στο κατάλληλο για εκείνον τυρί κι έτσι οδηγείται σε τυριά με πλούσια γεύση, ενισχυμένη με άλλες, όπως π.χ. το Bianco Sottobosco, από κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα και κομματάκια μαύρης τρούφας.

Ο αισιόδοξος, πρόσχαρος Τοξότης, ελεύθερο πνεύμα που αγαπά τα ταξίδια και τις περιπέτειες, μπορεί να πεταχτεί μέχρι…τη Σουηδία για να βρει το ιδιαίτερα σπάνιο, και πολύ ακριβό, τυρί από γάλα ταράνδου –το Moose Cheese!

Απόδοση στα Ελληνικά του πρωτότυπου κειμένου που θα βρείτε εδώ.