Το εθνικό μας τυρί, η φέτα, είναι γνωστό ότι έχει καταφέρει επάξια να κερδίσει το ενδιαφέρον και εκτός συνόρων αφού οι εξαγωγές του λευκού χρυσού-όπως αποκαλείται- αποδεικνύουν και εμπράκτως την παγκόσμια αναγνώριση της.

Η είδηση όμως ότι το δικό μας αγαπημένο τυρί, έγινε παγωτό που σπάει ταμεία, στη Νέα Υόρκη, δίνει στη φέτα μια άλλη σχεδόν… μυθική διάσταση.

Το διάσημο παγωτατζίδικο Davey’s Ice Cream που ξέρει πώς να κρατά το κοινό του σε εγρήγορση, αποφάσισε να λανσάρει τον περασμένο Αύγουστο- η επιλογή του μήνα δε μοιάζει τυχαία – παγωτό με γεύση φέτα!

Το όνομα αυτού: «You feta believe it»! Το πίστεψαν από την πρώτη στιγμή πολλοί μικροί και μεγάλοι που επιβράβευσαν γρήγορα την έμπνευση των ιδιοκτητών να λανσάρουν μια γεύση τόσο ελληνική εκεί που χτυπά η φλέβα της αμερικανικής κουλτούρας.

Η νέα αυτή γεύση παγωτού- που ακούγεται αρκετά δελεαστική- αποτελείται από μίξη φέτας, τυροπήγματος με γκουάνα και πικάντικου crumble και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να βρει σύντομα μια θέση στο μενού κάποιου gourmet εστιατορίου.

Στο ίδιο μαγαζί, μπορεί κανείς να βρει και άλλα παγωτά με βάση το τυρί, όπως το «The Presidential Sweet Pie» που έχει ως βάση το κρεμώδες τυρί μπρι μαζί με σκόρδο και κομματάκια από το γαλλικό ψωμάκι για τοστ brioche.

Κάθε μπάλα από αυτά τα ιδιαίτερα παγωτά με γεύσεις αγαπημένων τυριών κοστίζει περίπου 5,5 δολάρια, μια προσιτή πολυτέλεια για όσους αναζητούν το διαφορετικό.

Αν σας φέρει ο δρόμος μέχρι το Μεγάλο Μήλο, μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από το εκκεντρικό Davey’s για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας! Εκτός από το παγωτό με γεύση φέτα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το έτερο δυνατό χαρτί του καταστήματος, το παγωτό με γεύση ροζέ κρασιού!