Ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην Αυστραλία έφτιαξε πίτσα με 154 διαφορετικά είδη τυριών και είναι έτοιμος να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες.

H πίτσα με τα τέσσερα τυριά είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες μας! Τι θα γινόταν όμως αν προσθέταμε και… λίγο περισσότερα; Σε αυτό το ερώτημα αποφάσισε να απαντήσει ένας αυστραλός ιδιοκτήτης πιτσαρίας και το αποτέλεσμα της αναζήτησής του δεν άργησε να έρθει!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 154 διαφορετικά τυριά! Τόσα αποφάσισε να προσθέσει στην πίτσα του ο Johnny Di Francesco, ιδιοκτήτης του εστιατορίου 400 Gradi στη Μελβούρνη, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο την πιο τυρένια πίτσα!

iStock 1002873754

Όμως πώς του ήρθε η ιδέα; Ο Johnny βλέποντας το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ των 111 τυριών, αποφάσισε να το ξεπεράσει. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος, στο παρελθόν είχε φτιάξει πίτσα με 99 διαφορετικά είδη τυριών, οπότε ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Έμπνευση από τα Χελωνονιντζάκια

Η ιδέα για την πίτσα των 99 τυριών προήλθε από την ταινία Χελωνονιντζάκια του 2014, στην οποία ένας από τους ήρωες, ο Donatello, υποστήριξε ότι είναι «μαγειρικά απίθανο» να δημιουργηθεί μια πίτσα με 99 διαφορετικά τυριά. Τότε ο Johnny αποφάσισε να το προσπαθήσει. Αφού δημιούργησε με επιτυχία την πίτσα των 99 τυριών, την πρόσθεσε στο μενού του εστιατορίου του.«Είχαμε απίθανη ανταπόκριση από το κοινό, τόσο πολύ που ζήτησαν να την έχουμε μόνιμα στο μενού», είπε σε συνέντευξη.

Έτσι, μετά από την πίτσα των 99 τυριών, ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει μία νέα που θα ξεπερνούσε το ρεκόρ των 111 και τελικά κατέληξε να φτιάξει μία με 154!

johnny with the cheese tcm25 567786

Η πίτσα με τα 154 τυριά

Μία πίτσα που θα έχει 154 διαφορετικά είδη τυριών σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση! «Ξέραμε ότι ήταν μια φιλόδοξη ιδέα. Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε τυρί θα ξεχώριζε γευστικά, αλλά θα μπορούσε να συνδυαστεί αρμονικά και με τα υπόλοιπα», εξήγησε ο  Johnny.

Μερικά από τα τυριά που συμπεριλήφθηκαν ήταν τα: γκοργκοντζόλα, πεκορίνο, ταλέτζιο, τσένταρ, γκούντα και φυσικά πολλά άλλα.

Πώς φάνηκε η γεύση της στον κόσμο; Σύμφωνα με τον Johnny οι περισσότεροι ήταν πολύ θετικοί, άλλοι συγκλονίστηκαν, ενώ κάποιοι δεν ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται οι πίτσες  είχαν επιτυχία, αφού μέσα σε πέντε ημέρες πουλήθηκαν περίπου 800!