Από τι μπορεί να αποτελείται ένα cheeseburger; Από ψωμί, μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα και… τυρί, έτσι δεν είναι; Πώς θα σας φαινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο cheeseburger που αποτελείται μόνο και αποκλειστικά  από τυρί;

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα διαφορετικά τυριά περιλαμβάνει αυτό το μοναδικό cheeseburger! Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις γευστικές προσδοκίες ενός φαν του συγκεκριμένου φαγητού, αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι θα εντυπωσιάσει τους απανταχού τυρολάτρες.

Το «The Ultimate Cheeseburger» είναι δημιούργημα μιας εταιρείας τροφίμων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πρόκειται ωστόσο για λιχουδιά που τη βρίσκεις στο καθημερινό μενού, αφού κυκλοφόρησε μόνο για μια ημέρα. Βέβαια, αρκετοί ήταν οι τυχεροί που έσπευσαν να το δοκιμάσουν.

«Burger» είναι μόνο στο όνομα, αφού στην πραγματικότητα δεν περιέχει καθόλου κρέας και αποτελείται μόνο από εννέα διαφορετικά τυριά. Φανταστείτε το σαν έναν τυρένιο πύργο με τα διαφορετικά είδη τυριών να τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο! Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δημιουργοί του έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς με μια πρώτη ματιά μπορεί να ξεγελάσει τον καθένα.

Η ανατομία του «Cheeseburger»

Το «ψωμί» είναι από τσένταρ.

Το «σουσάμι» είναι από μοτσαρέλα.

Το «μπιφτέκι» είναι φτιαγμένο από ένα μεγάλο κομμάτι Camembert.

Οι «ντομάτες» είναι από Red Leicester.

Τα «κρεμμύδια» είναι από γερμανικό καπνιστό τυρί.

Το «αγγουράκι τουρσί» είναι από Gouda

Οι «πίκλες» είναι από Stilton

Και το «μαρούλι» είναι από ένα μείγμα ένταμ με αμερικάνικο τυρί.

Μπορεί να μην καταφέραμε να δοκιμάσουμε το συγκεκριμένο, όμως ποιος  μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε ένα δικό μας, ίσως και μόνο από ελληνικά τυριά; Υπάρχει κάποιος τυρολάτρης μάγειρας ή σεφ εκεί έξω έτοιμος να το αναλάβει;