Η 18η Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Cheeseburger και εμείς στο cheeselovers.gr το γιορτάζουμε με ένα λαχταριστό κινηματογραφικό-τηλεοπτικό top 5!

 Τυρί, ψωμί και μπιφτέκι. Όσο πολύπλοκη και να γίνει η συνταγή του, το πάντρεμα αυτών των τριών υλικών είναι που κάνει το cheeseburger μία από τις πιο νόστιμες επιλογές. Εξάλλου, κάθε τυρολάτρης ζει για τη στιγμή που θα δοκιμάσει το cheddar που λιώνει πάνω στο ζεστό μπιφτέκι!

Γι’ αυτό και η 18η ημέρα του Σεπτέμβρη δεν είναι απλά μια τυχαία ημερομηνία. Είναι η μέρα που γιορτάζει το cheeseburger, αυτή η αγαπημένη λιχουδιά των μικρότερων και η κρυφή απόλαυση των μεγαλύτερων. Ανεξάρτητα όμως ηλικίας, πάντα το έχουμε στην καρδιά μας, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι άνθρωποι της 7ης τέχνης.

Σε ποιες λοιπόν ταινίες και σειρές πρωταγωνίστησε και έκλεψε τις εντυπώσεις το αγαπημένο μας cheeseburger;

 No 5: American Beauty (1999)

Η οσκαρική ταινία του 1999, American Beauty, μπορεί σε γενικές γραμμές να πραγματεύεται την κρίση μέσης ηλικίας του πρωταγωνιστή της, όμως μας χάρισε και μια πολύ διασκεδαστική σκηνή με cheeseburger!

Στο μυαλό του Lester, η τελευταία φορά που ήταν πραγματικά χαρούμενος ήταν όταν ήταν δεκαοχτώ χρονών και δούλευε σε ένα εστιατόριο fast food. Σε μία βάρδια του λοιπόν ακούει μια παραγγελία για cheeseburger και καταλαβαίνει ότι είναι για τη γυναίκα του, η οποία βρίσκεται εκεί με έναν άλλο άντρα! Τον Lester δεν να τον πειράζει πολύ, γιατί ο γάμος του έχει ήδη αρχίσει να διαλύεται. Αλλά τα cheeseburger ομολογούμε πως φαίνονται πολύ νοστιμότατα!  

https://www.youtube.com/watch?v=hjNY4o_i5RY

No 4: Gilmore Girls (2000- 2007)

Κάποιοι μπορεί να ξέρουν τη σειρά από τη δεκαετία των ‘00s, παρ’ όλα αυτά τη γνώρισαν και οι νεότερες γενιές πρόσφατα μέσω του Netflix. Οι ιστορίες της Lorelai και της κόρης της Rory Gilmore είναι μέσα στον έρωτα, στο δράμα, αλλά και στο φαΐ!

Πάντα μετά την αγάπη τους για τον καφέ, μας θυμίζουν και την αγάπη τους για τα cheeseburger. Εξάλλου η ατάκα της Lorelai «Θέλω ένα cheeseburger, που να συνοδεύεται από cheeseburger και δείτε αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα cheeseburger smoothie» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές της σειράς. Δεν ξέρουμε για εσάς… εμείς πεινάσαμε λίγο!

No 3: Βρέχει Κεφτέδες (2009)

O Flint είναι ένας επιστήμονας που εφηύρε μία μηχανή που κάνει να βρέχει… φαγητό! Μπορεί λοιπόν οι κεφτέδες να κατέχουν τον τίτλο αυτής της αγαπημένης και λαχταριστής ταινίας κινουμένων σχεδίων, όμως ας το παραδεχτούμε, η αγαπημένη μας σκηνή είναι όταν αρχίζει να βρέχει cheeseburger. Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα, το μόνο σίγουρο ήταν όταν θα ήμασταν στους δρόμους και… χωρίς ομπρέλα!

https://www.youtube.com/watch?v=bbJEqSj7Wkk

No 2: Iron Man (2008)

Νούμερο δύο στη λίστα μας είναι ο αγαπημένος Tony Stark! O Tony όντας αιχμάλωτος τρομοκρατών στην έρημο για τουλάχιστον 3 μήνες, με το που γύρισε στην Αμερική ζήτησε μόνο δύο πράγματα: να καλέσει συνέντευξη τύπου έτσι ώστε να ανακοινώσει ότι θα σταματούσε την παραγωγή όπλων της εταιρείας του και να φάει cheeseburger. Όπως τόνισε και ο ίδιος… το cheeseburger πρώτα! Νομίζω και εμείς αυτή τη σειρά θα ακολουθούσαμε. 

https://www.youtube.com/watch?v=czGVBgptknM

No 1: Pulp Fiction (1994)

Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η πιο αξιομνημόνευτη κινηματογραφική σκηνή που υπήρξε ποτέ για ένα cheeseburger, και γι’ αυτό το λόγο είναι στο νούμερο ένα της λίστας μας! Η σκηνή διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο πληρωμένους δολοφόνους και τα επικείμενα θύματά τους. Ο Samuel L. Jackson καταφέρνει να τους τρομοκρατήσει απλά και μόνο μιλώντας για το πόσο νόστιμα είναι τα cheeseburger. Τα κάνει το πιο σημαντικό πράγμα στο δωμάτιο. Ο Tarantino κατάφερε να περιγράψει όσο τέλει θα περιγράφαμε και εμείς ένα cheeseburger, δίνοντάς του τη σημασία που του αξίζει και κάνοντας όλους να το θυμούνται για πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnb_3ibUp38