Η Royal Bath & West Society ανακοίνωσε την ακύρωση των φετινών Βρετανικών Βραβείων Τυριού (British Cheese Awards) λόγω του κορωνοϊού.

Σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε είναι λυπηρό αλλά ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό να υπάρχουν αναβολές και ακυρώσεις διάφορων προγραμματισμένων εκδηλώσεων και θεσμών. Από τους κινηματογράφους και τα θέατρα μέχρι τους γάμους και τις συγκεντρώσεις. Λογικό είναι λοιπόν παρόμοια μέτρα να υπάρξουν και στον κόσμο του τυριού.

Η Royal Bath & West Society αποφάσισε να ακυρώσει τα Βρετανικά Βραβεία Τυριού που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. «Αυτό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για όλους όσους ασχολούνται με τα Βραβεία», δήλωσε ο Alan Lyons, επικεφαλής των εκδηλώσεων, «και κυρίως λόγω της ελπίδας που μας έδωσε η αλλαγή των αρχικών ημερομηνιών. Ανυπομονούσαμε γι’ αυτό, όμως εξαιτίας των συνεχιζόμενων περιορισμών και των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊου, αποφασίστηκε πως τα βραβεία θα αναβληθούν για φέτος».

Οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι ήταν για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά τελικά το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορούσαν να κάνουν ήταν η αναβολή των βραβείων. Είναι γεγονός πως τα μέτρα που έχουν παρθεί σχετικά με τον αριθμό ατόμων σε συγκεντρώσεις είναι αρκετά αυστηρά, οπότε ο αριθμός αυτός ήταν από μόνος του απαγορευτικός για τη συνέχιση και πραγματοποίηση των βραβείων για φέτος. «Ελπίζουμε ότι οι εκθέτες, οι έμποροι και οι επισκέπτες μας θα καταλάβουν ότι έχουμε κοινή ευθύνη να ενεργούμε λογικά», συνέχισε ο Alan, «και ότι με τη μείωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρωθούν, η ακύρωση τώρα είναι η πιο σωστή απόφαση».

Η Royal Bath & West Society δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους εκθέτες, τους χορηγούς και τους κριτές των Βρετανικών Βραβείων Τυριών, έτσι ώστε να τους ενημερώσει λεπτομερώς για τα τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Επίσης, έσπευσαν να δηλώσουν πως ευχαριστούν  όλους τους εμπλεκόμενους για την κατανόηση και την υπομονή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας. «Το να ακυρώσεις ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά στενάχωρο, ειδικά με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος», δήλωσε ο Alan.

Δυστυχώς, οι καταστάσεις παραμένουν ακόμα ρευστές και το μέλλον είναι αβέβαιο.  Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να έχουμε ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουμε ξανά στις τυρένιες απολαύσεις και εκδηλώσεις μας.