Η γνωστή γιορτή… τρόμου που μας έρχεται από το εξωτερικό κάνει κάθε χρόνο δειλά την εμφάνισή της και στη χώρα μας. Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε το τυρί σε ένα θεματικό τραπέζι Halloween; Ακολουθούν 4 και 1 ιδέες που θα σας κάνουν να… ανατριχιάσετε από νοστιμιά!

Μπορεί το Halloween να συνοδεύεται κατά κύριο λόγο από γλυκά, κολοκύθες και μήλα, αυτό όμως δε σημαίνει πως και το τυρί δεν έχει θέση σε αυτό το γιορτινό τραπέζι. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι γιορτάζουν το Halloween στην Ελλάδα.

Εάν λοιπόν το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου σας βρει σπίτι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με… μηλίτη και να δοκιμάσετε να φτιάξετε μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας τις τυρένιες και «τρομακτικές» απολαύσεις για μικρούς και μεγάλους που προτείνει το cheeselovers.gr!

Σκούπες Μάγισσας με Γκούντα

iStock-1057280178.jpg

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα εντυπωσιάσει τους μεγάλους. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κριτσίνια και να κόψετε φέτες γκούντα σε λωρίδες. Στη συνέχεια δέστε τες όπως στη φωτογραφία και είστε έτοιμοι! Δεν πρόκειται να πετάξουν, αλλά το σίγουρο είναι πως θα σας κάνουν να πετάξετε από χαρά.

Πίτσα αλα Halloween

iStock-1282340291.jpg

Είτε φτιάξετε την πίτσα από την αρχή, είτε αγοράσετε έτοιμη πίτσα για ψήσιμο από το σούπερ μάρκετ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προνοήσετε για το κατάλληλο θεματικό ντεκόρ. Επιλέξτε ό,τι τυρί σας αρέσει, από γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε σας αρέσει στην πίτσα σας και στη συνέχεια προσθέστε πάνω μαύρες ελιές και είναι έτοιμη για το φούρνο!

Τυροπιτάκια Φαντάσματα

iStock-1174458124.jpg

Σε κάθε πάρτι των παιδικών μας χρόνων τα τυροπιτάκια είχαν την τιμητική τους. Και πώς γίνεται να μην την είχαν; Μικρές μπουκιές από νόστιμη και ζεστή φέτα μέσα σε αφράτη ζύμη. Τα τυροπιτάκια λοιπόν δεν μπορεί να λείπουν από αυτή τη λίστα. Παρασκευάστε τα με τον τρόπο που γνωρίζετε προσθέτοντας μέσα άφθονη φέτα και δημιουργήστε τα προσωπάκια όπως τα βλέπετε στην εικόνα.

Σπαγκέτι με Τυρένια Μάτια

iStock-598559868.jpg

Εάν θέλετε ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα και όχι απλά σνακ, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα ή κιμά. Εδώ, δεν πρέπει όμως να ξεχάσετε τη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. Προσθέστε ανθότυρο κομμένο όπως το βλέπετε στη φωτογραφία και τοποθετήστε στο κέντρο του μαύρη ελιά. Τότε και μόνο τότε μπορείτε να μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη μακαρονάδα που θα σας κοιτάει στα μάτια!

Cheeseburger Τέρας

iStock-1190208244.jpg

Όλοι αγαπάμε τα cheeseburger, πόσο μάλλον όταν έχουν τη μορφή ενός γλυκύτατου τέρατος. Βάλτε μέσα τα αγαπημένα σας υλικά και προπάντων τα αγαπημένα σας τυριά. Αν και το Halloween είναι μια καθαρά ξένη γιορτή, αυτό δε σημαίνει πως δεν μποορύμε να τις δώσουμε μία ελληνική νότα. Προτιμήστε για το cheeseburger σας κασέρι ή λευκό κατσικίσιο τυρί, κόβοντάς τα βέβαια στο σχήμα της φωτογραφίας. Περισσότερες ιδέες για cheeseburger με ελληνικά τυριά μπορείτε να βρείτε εδώ.

“Cheese or trick” λοιπόν για αυτό το Halloween; Επιλέγουμε σίγουρα το πρώτο και επιφυλασσόμαστε για το δεύτερο!