Η αγάπη των τυριών είναι κοινός παρονομαστής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η αγάπη κατακλύζει τους σχεδιαστές των μεγαλύτερων οίκων μόδας;

Αποκτάμε μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής όπου οι αναφορές τους είναι έκδηλες και σίγουρα πετυχαίνουν μέσα από την αγάπη μας για την ένοχη απόλαυση του τυριού να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερη συμπάθεια στους συγκεκριμένους οίκους μόδας, ακόμα και αν δεν μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε ένα κομμάτι από τη συλλογή τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε τα αγαπημένα σας τυριά σε ρούχα και αξεσουάρ, όπως μπλούζες ή τσάντες. Μέχρι τώρα όμως περιοριζόταν κυρίως σε στάμπες με περίτεχνα σχέδια ή αστείες ατάκες. Αυτή τη φορά όμως η μόδα όπως κάνει πάντα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και δημιούργησε patterns με τις χαρακτηριστικές τρύπες των ελβετικών τυριών.

Πουλόβερ Prada όπως λέμε Emmental

Η τελευταία λέξη της μόδας για την άνοιξη του 2021 σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο Prada αποτελεί ένα κίτρινο πουλόβερ με μεγάλες τρύπες, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος δικό του προς 950 €. Μπορεί στην επίσημη σελίδα της εταιρείας να αναφέρεται ως ένα απλό ζιβάγκο σε κίτρινο χρώμα, αλλά όπως είναι προφανές η σύνδεση είναι άμεση με το ελβετικό τυρί Emmental και οι χρήστες των Social Media φυσικά δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν ασχολίαστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εταιρεία έκανε ντόρο και δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν το συγκεκριμένο πουλόβερ αναδειχθεί μέσα στα ρούχα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την ανοιξιάτικη κολεξιόν.

Off-White Τσάντα με τρύπες

Η Prada, δεν είναι όμως ο μόνος ιταλικός οίκος μόδας που αντλεί έμπνευση από τα ελβετικά τυριά. Προκάτοχος της ιδέας υπήρξε ο εξίσου γνωστός οίκος υψηλής ραπτικής Off-White, όπου στην περσινή ανοιξιάτικη κολεξιόν εισήγαγε μία τσάντα η οποία στα ¾ του μεγέθους της υπήρχε μία τεράστια τρύπα η οποία λειτουργούσε και ως λαβή. Και όσο και αν στις τσάντες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πιο εκκεντρικά σχέδια, αυτό αποτέλεσε μια πρωτοτυπία. Η συγκεκριμένη τσάντα που παρουσιάστηκε στο fashion show του Παρισιού πωλείται προς 1.665$ και σίγουρα έκανε την Off-White να ξεχωρίσει με το μοναδικό σχέδιο που επέλεξε με όχι μία αλλά τρεις τρύπες στο συγκεκριμένο σχέδιο και μάλιστα με ένα κόψιμο στην άκρη της που θυμίζει έντονα το κόψιμο ενός τυριού.

Μπορεί οι τιμές να είναι απαγορευτικές και είναι δύσκολο να αποκτήσουμε κάποιο από αυτά τα πολυσυζητημένα κομμάτια, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως το τυρί είναι στη ζωή μας με όλες τις εκφάνσεις και όσο για εμάς αποτελεί πηγή έμπνευσης ως προς τη μαγειρική, την απόλαυση και τη διασκέδαση, για κάποιους αποτελεί εξίσου πηγή άντλησης δημιουργικότητας για μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής που θα μείνουν αξέχαστα για χρόνια και ακόμα περισσότερο για όσους τα φορέσουν σε statement εμφανίσεις.