Επιλέξαμε για εσάς κάποια από τα καλύτερα παλιά και νέα, εξειδικευμένα στο τυρί καταστήματα στο Παρίσι. Δημιουργήθηκαν από λάτρεις του τυριού, προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα και σέβονται τους προμηθευτές τους.

Λορά Ντιμπουά, Αντρουέτ, Μαρί-Αν Καντάν, Μαρί Κατρόμ… Αυτά είναι κάποια από τα ονόματα των πρωτοπόρων στην αγορά του τυριού που δίκαια βρίσκονται στην κορυφή εδώ και δεκαετίες, ενώ έχουν εμπνεύσει και νέες γενιές επαγγελματιών. Οι ιδιοκτήτες της νέας γενιάς τυροπωλείων συχνά είχαν μια διαφορετική καριέρα πριν μπουν στην αρένα, αλλά έχουν όλοι ένα κοινό: Είναι παθιασμένοι άνθρωποι, που καθημερινά αποτίνουν φόρο τιμής στις προηγούμενες γενιές και υπερασπίζονται το νωπό γάλα, την καλή διαβίωση των ζώων, την παράδοση… Κάποιοι μάλιστα φτιάχνουν τις δικές τους σπεσιαλιτέ. Δίνουν επίσης ένα σύγχρονο άγγιγμα σε ένα επάγγελμα που φαινόταν λίγο ξεπερασμένο και χωρίς πραγματικές αξίες.

Εμείς θα σας δώσουμε δέκα διευθύνσεις στο Παρίσι για να ανακαλύψετε παλιά και νέα ονόματα στην αγορά.

  • COW

Ο Antoine είναι ένας ακούραστος και ρέκτης της γεύσης ταξιδιώτης. Πριν από τέσσερα χρόνια, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε μαγαζί όπου να μπορείτε να βρείτε τυριά του κόσμου. Μαζί με τον φίλο του Pacal ξεκίνησαν με μια περιοδεία στην Ευρώπη, μετά στον κόσμο, ώστε να τα ανακαλύψουν  και να δημιουργήσουν μια σοβαρή γκάμα για να ανοίξουν ένα κατάστημα στο Παρίσι.

Η τυροκόμος Alexandre εντάχθηκε στην περιπέτεια και το τρίο εγκαινίασε, πριν από ένα χρόνο, το COW και την απίστευτη επιλογή τυριών από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Σε αυτόν τον κομψό χώρο, μπορείτε επίσης να βρείτε εξαιρετικά φρέσκα προϊόντα ​​(γιαούρτι, κρέμα…), που έρχονται απευθείας από γαλλικά αγροκτήματα.

Τι αγοράζετε; Το τυρί μοτσαρέλα που παραλαμβάνουν κάθε Παρασκευή, απευθείας από την οικογένεια Collalto στο Borgoluce Veneto (7,20 € /250 (g), το εκλεπτυσμένο πρόβειο Yolaine Jeanton από το Orne (5,90 €), το κατσικίσιο του Νορβηγού Bo Jensen (4,90 € το τεμάχιο).

30, boulevard Saint-Germain, 75005 Παρίσι

  • Fromagerie Griffon

Ένα από τα αγαπημένα του τριάστερου Eric Frechon και της Patricia Wells, η Claire Griffon’s fromagerie στο 7ο διαμέρισμα συνδυάζει τη νεωτερικότητα και την παράδοση με ένα άγγιγμα κομψότητας.

Τι αγοράζετε; Η Griffon έχει μια αδυναμία για το ώριμο chèvre και η συλλογή της είναι μια από τις καλύτερες. Οι παιχνιδιάρικες δημιουργίες της, όπως τα «αυγά» μιμολέτας-φιστίκι ή η Le Damier Rose – μια σκακιέρα από roquefort και μπισκότα Reims από την Καμπανία (ή Σαμπάνια, απ’ όπου κατάγεται) είναι εξαιρετικές. Δοκιμάστε το chèvre μαριναρισμένο με μεταξένιο ελαιόλαδο και βότανα.

23 bis, avenue de la Motte Piquet, 75007 Παρίσι. 

  • Marie-Anne Cantin

«Υπάρχει ένα τυρί για κάθε διάθεση», λέει η Marie-Anne Cantin. Είναι πιθανό να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει μεταξύ των 200 που διαθέτει σε αυτό το μικροσκοπικό κατάστημα στο 7ο διαμέρισμα. Η κόρη του Christian Cantin, ιδρυτή του Guilde des Fromagers, η Marie-Anne, ωριμάζει τυριά από μικρούς παραγωγούς της αγροτικής Γαλλίας σε πέντε ιδιόκτητα κελάρια.

Τι αγοράζετε; Δοκιμάστε ένα παλιό, φρουτώδες Comté ή ένα υπέροχο Roquefort, κρεμώδες και αρωματικό με ένα ωραίο, βαρύ, σκουρόχρωμο ψωμί με μπαχαρικαά. Η Marie-Anne και ο σύζυγός της προσφέρουν επίσης γευσιγνωσίες τυριών και σεμινάρια για αρμονίες.

12 Rue du Champ de Mars, 75007 Παρίσι

cantin.fr

  • Laurent Dubois

Αν και ο Laurent Dubois προέρχεται από μια οικογένεια γνήσιων cheesemongers, αυτός ο Maître Ouvrier (ειδικός όρος στα γαλλικά, ένας μετρ στο είδιος του), έχει δημιουργήσει το δικό του μοναδικό «σύμπαν» στα τρία καταστήματα του στο Παρίσι.

Τι αγοράζετε; Θα βρείτε μια πινελιά φαντασίας στις δικές τους δημιουργίες, όπως το Camembert γεμιστό με μήλα εμποτισμένα με Calvados και μασκαρπόνε ή μιλφέιγ από Roquefort και κυδώνι. Μέρος της ταυτότητάς του αποτελεί η ωρίμαση των τυριών λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Δοκιμάστε ένα πολύ παλιό Comté ή Sainte Maure de Touraine.

47 Boulevard Saint-Germain, 75005 Παρίσι,  97-99 rue Saint Antoine, 75004 Παρίσι, 2 Rue de Lourmel, 75015 Παρίσι

fromageslaurentdubois.fr

  • Quatrehomme

Το πολυσύχναστο κατάστημα της Marie Quatrehomme στη rue de Sèvres είναι ένα από τα καταστήματα που πρέπει να επισκεφθείτε.  Βραβεύτηκε από την Maître Ouvrier de France το 2000 και ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε αυτόν τον πολυπόθητο τίτλο. Διάσημη για το Beaufort και το Saint Marcellin (καθώς και την άψογη εξυπηρέτηση πελατών), η Marie Quatrehomme επιτυγχάνει τέτοια ποιότητα μέσω της αργής ωρίμασης σε δροσερές θερμοκρασίες. Επίσης σημαντικό είναι ότι θέλει να γνωρίζει τους παραγωγούς της προσωπικά.

Τι αγοράζετε; Η φρέσκια «μους» από κατσικίσιο-τυρί και πέστο είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να πάτε.

62 Rue de Sèvres, 75007 Παρίσι

quatrehomme.fr

  • La Fromagerie d’Auteuil

Κάτω από το τακτοποιημένο, μοντέρνο κατάστημά του στο 16ο Διαμέρισμα, ο Michel Fouchereau ωριμάζει το 70% των προσεκτικά επιλεγμένων τυριών του σε δύο κελάρια ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Αυτός ο Maître Ouvrier de France ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του στην αναζήτηση εξαιρετικών μικρών παραγωγών και συνεργάζεται στενά με τους καλύτερους στην παροχή συνεπών, υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Τι αγοράζετε; Εκτός από τα γαλλικά κλασικά όπως το θεϊκό Abbaye de Citeaux, ένα κρεμώδες, ημι-μαλακό τυρί με φρέσκια γήινη γεύση, ο Michel Fouchereau διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ξένα τυριά και σπιτικά γαλακτοκομικά επιδόρπια, όπως η μους σοκολάτας του.

58 Rue Auteuil, 75016 Παρίσι, lafromageriedauteuil.fr

  •  Salon du Fromage Hisada

Εκτός από τα κλασικά, όπως το Comté, το Asiago και το Cheddar, το Hisada φέρνει τυριά με μια ξεχωριστή ιαπωνική πινελιά, όπως το chèvre με wasabi ή yuzu και μια ανάλαφρη μοτσαρέλα βουβάλου τυλιγμένη σε φύλλα κερασιάς. Το Parmigiano Reggiano ωριμασμένο σε ουίσκι ή το chèvre ωριμασμένο με κόκκινο κρασί και κανέλα είναι ενδιαφέρουσες ανατροπές στα παλιά αγαπημένα.

Τι αγοράζετε; Προχωρήστε στο σαλόνι δεύτερου ορόφου για να απολαύσετε έναν μπουφέ με όσα τυριά μπορείτε να καταναλώσετε σε 90 λεπτά, για ένα τυρί Mont d’Or ή ένα σπιτικό cheesecake. Φροντίστε να δοκιμάσετε επίσης τα τυρένια macarons.

47 Rue de Richelieu, Παρίσι, hisada.fr

  • Chez Virginie

Σκαρφαλωμένο στη rue Damremont, αυτό το μικροσκοπικό κατάστημα είναι γεμάτο με μια καταπληκτική επιλογή πάνω από 100 τυριών νωπού γάλακτος, από μικρούς παραγωγούς που επέλεξε η ίδια η Virginie. Tρίτη γενιά στο επάγγελμα, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα εποχικά τυριά. Διοργανώστε μια επίσκεψη στα κελάρια ωρίμασης και κλείστε συμμετοχή σε μια γευσιγνωσία τυριών για την πλήρη εμπειρία.

Τι αγοράζετε; Δεν πρέπει να χάσετε το vacherin de chèvre και το bleu de Termignon.

54 Rue Damrémont, 75018 Παρίσι, chezvirginie.com 

iStock-497001903.jpg

  • La Ferme de Saint Hubert

Αυτό το φιλικό κατάστημα στο 9ο διαμέρισμα είναι γνωστό για τυριά από τις ορεινές περιοχές της Γαλλίας. Μερικές καινοτομίες, όπως το Tomme de Savoie, που ωρίμασε με μούστο ή το Brie με τρούφα, προσθέτουν ιντριγκαδόρικες νότες στα περισσότερα από 200 διαθέσιμα τυριά.

Τι αγοράζετε; Εάν η επιλογή σας φαίνεται δύσκολη, απλώς ζητήστε από την Paulette ή τον Henry να σας μιλήσουν γύρω από το Camembert, το Reblochon και το Beaufort για τα οποία είναι γνωστό το μαγαζί τους. Επιλέξτε από μια εκλεκτή ποικιλία ψωμιού, μελιού και φρούτων για να συνθέσετε το επόμενο πλατό σας.

36 Rue de Rochechouart, 75009 Παρίσι 

  • Formagerie Barthélemy

Ίσως το πιο «διάσημο» τυροκομείο στο Παρίσι, το Barthélemy είναι ένα από τα αγαπημένα των Charlotte Gainsbourg και Catherine Deneuve.

Τι αγοράζετε; Το ελαφρύ και αέρινο Fontainbleau, ένα τυρί μους φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, είναι μια σπιτική σπεσιαλιτέ. Ανέφερα ότι αυτό το ντεμοντέ μικρό κατάστημα είναι προμηθευτής του Elysée;

51 Rue de Grenelle, 75007 Παρίσι