Παραγωγή

16.10.2018

Μανούρι: Kαι με γλυκό και με αλμυρό!

Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος, το έχει χαρακτηρίσει ως το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό τυρί τυρογάλακτος ενώ οι σεφ το κατατάσσουν στο top 3 των τυριών που χρησιμοποιούν για τα γαστριμαργικά τους θαύματα.

Περισσότερα +
14.09.2018

Στο γιδοτύρι, λέμε ναι!

Με υψηλή γευστική ένταση, δυνατό άρωμα και διάφορες υφές – από κρεμώδες μέχρι σκληρό- το κατσικίσιο τυρί, θεωρείται μεζές εκλεκτός για όλους τους τυρολάτρεις παγκοσμίως.

Περισσότερα +
06.09.2018

Ανατομία ενός τυριού: Κεφαλοτύρι

Είτε καμουφλαρισμένο πίσω από τον νοστιμότερο ίσως ελληνικό μεζέ, το σαγανάκι, είτε τριμμένο – σε άφθονη πάντα ποσότητα- πάνω από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, το κεφαλοτύρι, δεν είναι απλώς ένα ακόμη τυρί, αλλά μια από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις των Ελλήνων.

Περισσότερα +
23.02.2018

Μάθε πώς φτιάχνεται το καπνιστό τυρί

Μάλλον τυχαία έγινε το πρώτο καπνιστό τυρί στην ιστορία: Κάποιος κτηνοτρόφος ζέσταινε το χειμώνα την καλύβα του με τζάκι ή άλλη ανοιχτή φωτιά. Στην καλύβα αποθήκευε και τα κεφάλια του τυριού που είχε παράξει νωρίτερα εκείνη τη χρονιά για τις ανάγκες της οικογένειάς του. Το τυρί απορρόφησε την κάπνα του τζακιού και απέκτησε μια ιδιαίτερη γεύση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την οικογένεια... κι έτσι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς –που γνωρίσαμε το καπνιστό τυρί πολύ αργότερα- ακόμη καλύτερα!

Περισσότερα +