- Αρχική
- Παραγωγή
Παραγωγή
10 Βήματα για την παραγωγή τυριού
Η παραγωγή τυριού σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο τυροκόμος και φυσικά ποικίλουν ανάλογα με το είδος του τυριού!
Περισσότερα +Το τυρί της μπουρνιάς, από την Άνδρο
Η εκδοχή της ανδριώτικης κοπανιστής είναι πιο ήπια από τις αδελφές της και παίρνει το όνομα της από το δοχείο στο οποίο ωριμάζει.
Περισσότερα +Ίος, το νησί της ιστορίας και των νόστιμων τυριών
Ένα ταξίδι στο κυκλαδονήσι που καμαρώνει για τα παραδοσιακά τυριά του και έχει πολλά να πει στους γνήσιους τυρολάτρεις.
Περισσότερα +Μελίχλωρο Λήμνου
Το Μελίχλωρο Λήμνου, παραδοσιακό τυρί του νησιού, καταγράφηκε ως στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
Περισσότερα +Αρμενία: Πώς ένα τυρί 5.000 ετών κινδυνεύει να εξαφανιστεί;
Σε μία μικρή πόλης της Αρμενίας υπάρχει ένας τυροκόμος, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει μια παράδοση 5.000 ετών. Εσείς γνωρίζετε το κατσικίσιο τυρί motal, το οποίο παρασκευάζεται στην περιοχή του Καυκάσου;
Περισσότερα +