- Αρχική
- Παραγωγή
Παραγωγή
Ξερό μηλέικο: το τυρί της Μήλου που πρέπει να δοκιμάσετε!
Παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα, ζώων που βόσκουν στη Natura περιοχή του Χάλακα, αλείφεται με ελαιόλαδο και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές του ηφαιστειογενούς νησιού.
Περισσότερα +Caciocavallo, κασκαβάλι, κασέρι: συγγενείς εκ... γάλακτος!
Τρία διαφορετικά τυριά με συγγενή ονόματα ή ένα τυρί με τρία ονόματα;
Περισσότερα +Αρσενικό και θηλυκό τυρί; Και όμως, στη Νάξο υπάρχουν.
Δύο διαφορετικά τυριά από τη Νάξο παίρνουν τα ονόματά τους από τις ιδιότητες που τους χαρίζουν η πρώτη ύλη και η τυροκόμησή τους.
Περισσότερα +Έχετε δοκιμάσει το τυρί-γουακαμόλε;
Αν αναρωτιέστε τι εννοεί ο τίτλος, πρόκειται για ένα τυρί που έχει τυροκομηθεί μαζί με τα υλικά του γουακαμόλε και κυκλοφορεί ήδη ανάμεσά μας. Τουλάχιστον στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού!
Περισσότερα +Mimolette, το τυρί με την πορτοκαλένια σάρκα
Με καταγωγή απο τη Γαλλία, έντονο χρώμα και πλούσια γεύση, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα.
Περισσότερα +