- Αρχική
- Παραγωγή
Παραγωγή
Ανατομία ενός τυριού: Λαδοτύρι Μυτιλήνης
Είναι το δεύτερο διασημότερο τοπικό προϊόν, μετά το ούζο! Πιπεράτο, με έντονη αλμυρή γεύση και σκληρή υφή, το λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι ένα ακόμη εκλεκτό ελληνικό προϊόν, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Περισσότερα +Ανατομία ενός τυριού: Καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ
Λευκό τυρί άλμης, σε σχήμα μικρού κεφαλιού, το Καλαθάκι Λήμνου, θυμίζει αρκετά τη φέτα με την πλούσια και μεστή γεύση του, ωστόσο θεωρείται πιο πικάντικο και με λιγότερο όξινη γεύση.
Περισσότερα +«Ανατομία ενός τυριού: Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ»
Με βουτυράτη και πικάντικη γεύση, η κεφαλογραβιέρα κερδίζει επάξια μια θέση στο τραπέζι μας αφού έστω και ένα μικρό κομματάκι της μπορεί εύκολα να αναβαθμίσει γευστικά τα φαγητά και τις πίτες μας.
Περισσότερα +10 + 1 τυριά που… βρωμάνε
Ένας άγραφος κανόνας για το τυρί λέει ότι όσο πιο ανυπόφορη είναι η οσμή του τόσο πιο ανέλπιστα ενδιαφέρουσα είναι η γεύση του.
Περισσότερα +Μανούρι: Kαι με γλυκό και με αλμυρό!
Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος, το έχει χαρακτηρίσει ως το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό τυρί τυρογάλακτος ενώ οι σεφ το κατατάσσουν στο top 3 των τυριών που χρησιμοποιούν για τα γαστριμαργικά τους θαύματα.
Περισσότερα +