Παραγωγή

14.09.2016

Πώς κατατάσσονται τα τυριά ανάλογα με τη σκληρότητα και την υφή τους

Τα τυριά μπορούν να ταξινομηθούν με διαφορετικούς τρόπους: ανάλογα με το γάλα από το οποίο παράγονται (κατσικίσια, πρόβεια, αγελαδινά, βουβαλίσια), με τον τόπο παραγωγής τους, ή με τη σκληρότητα και την υφή τους.

Περισσότερα +
23.06.2016

Τυρί ή κασέρι;

Ένα από τα αγαπημένα Π.Ο.Π τυριά των Ελλήνων, τόσο που για πολλούς, ειδικά προς τον Βορρά της χώρας, είναι συνώνυμο με το κίτρινο τυρί!
Τι γνωρίζουμε όμως για το κασέρι;

Περισσότερα +
12.04.2016

Πυτιά δεν είναι μόνο μία

Το πρώτο τυρί έγινε τυρί κατά λάθος. Λέγεται πως ένας ταξιδιώτης μετέφερε γάλα σε έναν ασκό που ήταν, στην πραγματικότητα, ο αποξηραμένος στόμαχος μιας γίδας (το γνωστό τουλούμι).

Περισσότερα +