- Αρχική
- Παραγωγή
Παραγωγή
Η «βακτηριδιακή ορθότητα» θέτει σε κίνδυνο μερικά από τα πιο φημισμένα τυριά της Γαλλίας
Η μαζική παραγωγή και η μαζική «υστερία» περί της «ορθότητας» των τροφίμων πλήττει μερικά από τα πιο διάσημα και ιστορικά γαλλικά τυριά, των οποίων ο μοναδικός χαρακτήρας βασίζεται τόσο στη χειροποίητη τυροκόμηση, όσο και σ’αυτά ακριβώς τα βακτηρίδια και τους μύκητες που σιγά-σιγά απαγορεύονται.
Περισσότερα +Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο
Πάμε στοίχημα πως δεν μπορείτε να φανταστείτε από ποιου ζώου το γάλα παράγεται…
Περισσότερα +Η μεγάλη των αγελάδων σχολή
Οι αγελάδες δεν είναι όλες ίδιες. Εδώ μας συστήνονται οι πέντε πιο γνωστές φυλές, που «ευθύνονται» για πολλά από τα καλύτερα τυριά στον κόσμο.
Περισσότερα +Πώς κατατάσσονται τα τυριά ανάλογα με τη σκληρότητα και την υφή τους
Τα τυριά μπορούν να ταξινομηθούν με διαφορετικούς τρόπους: ανάλογα με το γάλα από το οποίο παράγονται (κατσικίσια, πρόβεια, αγελαδινά, βουβαλίσια), με τον τόπο παραγωγής τους, ή με τη σκληρότητα και την υφή τους.
Περισσότερα +Όσα πρέπει να ξέρετε για τους μύκητες – Μέρος B
Στο πρώτο άρθρο για τους μύκητες, ασχοληθήκαμε με τους Penicillium Candidum, Geotrichum Candidum, Penicillium Roqueforti και Rhizomucor, τέσσερις από τους οκτώ γνωστότερους μύκητες στην παραγωγή τυριού.
Περισσότερα +