- Αρχική
- Παραγωγή
Παραγωγή
Κασκαβάλι & Ούρδα: Δύο βλάχικα τυριά της Πίνδου αναγεννιούνται
Το ερευνητικό έργο για τα τυριά Κασκαβάλι και Ούρδα προχωρά με δύο τυροκομικές της Ηπείρου, με την επίβλεψη της ΕΛΓΟ Δήμητρα, για να «βγουν» τα προϊόντα στην αγορά.
Περισσότερα +Ήριννα, ένα διαφορετικό τυροκομείο στην Τήλο
Στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων αναβιώνει η κτηνοτροφία και η τυροκομία χάρη σε ένα πρόγραμμα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και με τη βοήθεια του ελβετικού δήμου του Μενιέ, κοντά στη Γενεύη.
Περισσότερα +Εσείς ξέρετε ότι η Pasta filata δεν είναι ούτε γλυκό ούτε ζυμαρικό;
Η μέθοδος τυροκόμησης με το όνομα pasta filata, μας δείχνει με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίον η αναθέρμανση και το «τέντωμα» της τυρόμαζας επηρεάζει την τελική δομή του τυριού.
Περισσότερα +Πώς παίρνουν το χρώμα τους τα τυριά;
Το χρώμα ενός τυριού μπορεί να κυμαίνεται από το απόλυτο λευκό μέχρι το σκούρο κίτρινο, σχεδόν καφέ, χωρίς να λείπουν βέβαια τα μπλε, τα πορτοκαλί, ακόμη και τα δίχρωμα. Ποιοι είναι οι παράγοντες που ορίζουν το χρώμα του αγαπημένου σας τυριού;
Περισσότερα +Γκίζα και ούρδα: δύο όψεις της μυζήθρας
Δύο τυριά τυρογάλακτος, από την τυροκομική παράδοση των Βλάχων, με μεγάλο ενδιαφέρον.
Περισσότερα +