Ένας γρήγορος τρόπος για να απολαύσετε το τυρί στο φουλ της γεύσης!

Μάθαμε πια ότι το τυρί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ελευθερώσει όλη τη γεύση και τα αρώματά του. Μάθαμε επίσης ότι δεν διατηρείται, πραγματικά, εκτός ψυγείου, παρά για μερικές ώρες και σε συνθήκες μεγάλης…δροσιάς! Άρα τι συμβαίνει όταν επιστρέφουμε σπίτι με τεράστια λαχτάρα για ένα κομμάτι τυρί που είναι στο ψυγείο εδώ και τρεις μέρες; Πώς βοηθάμε τα μόρια λίπους και πρωτεϊνών του τυριού να «χαλαρώσουν» στα γρήγορα, ώστε να αναδειχθεί η γεύση του;

Υπάρχει κόλπο που δουλεύει, ειδικά με τυριά σαν το Brie ή το Camembert που όσο ώριμα κι αν είναι, όταν είναι κρύα παραμένουν σφικτά και το εσωτερικό τους δεν «τρέχει» όπως θα έπρεπε… Ναι! Η λύση είναι ο φούρνος μικροκυμάτων!

Δοκιμάστε το. Επιλέξτε τη λειτουργία της απόψυξης, αρχικά για δέκα δευτερόλεπτα, με το τυρί τυλιγμένο στο κερωμένο χαρτί του ή σε Ελέγξτε το τυρί και , αν χρειάζεται, αφήστε το για άλλα δέκα. Το πόσος χρόνος χρειάζεται εξαρτάται από το είδος του τυριού και το μέγεθος του κομματιού. Να θυμάστε πως ο σκοπός δεν είναι να σερβίρετε ζεστό τυρί, αλλά να διώξτε την «ψύχρα» του ψυγείου. Αν το τυρί σας είναι τύπου Brie, θα πρέπει όταν το ζουλάτε στο κέντρο του κομματιού να υποχωρεί ελαφρά. Αν είναι σκληρό τυρί, πρέπει να παραμένει σκληρό.

Τσεκάρετε με την αφή την επιφάνεια του κομματιού για να δείτε ότι δεν είναι πια κρύο και απολαύστε το με όλη του τη γεύση!