Αυτό το πιάτο δεν είναι της τελευταίας στιγμής, γιατί χρειάζεται μαρινάρισμα αποβραδίς και περισσότερες από 2 ώρες στο φούρνο, αξίζει όμως κάθε λεπτό!

Είναι μια εξαιρετική ιδέα για Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι, όπου όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους καθώς από τα ευωδιαστά πακέτα θα ξεχύνονται αρώματα και γεύσεις…

Τυρί: Φέτα, Γιδοτύρι

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας:  20΄ + Μαρινάρισμα
Χρόνος ψησίματος:  2½ ώρες
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

•    250 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
•    300 γρ. γιδοτύρι κομμένο σε κύβους
•    4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
•    1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι μπούτι ολόκληρο ή σπάλα, καθαρισμένη από το λίπος της και κομμένη σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς
•    4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε κομμάτια
•    2 φλιτζάνια του τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
•    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
•    6 κομμάτια λαδόκολλα

Βήμα-βήμα:

•    Αποβραδίς βάζετε το κρέας σε λεκανίτσα, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με το σκόρδο. Περιχύνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο.
•    Την επόμενη ημέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Προσθέτετε στο κρέας την ντομάτα και τα τυριά και ανακατεύετε.
•    Αλείφετε τις λαδόκολλες με το βούτυρο και στη συνέχεια μοιράζετε τα υλικά και τις κλείνετε σε πακέτα. Αραδιάζετε τα πακέτα σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με λίγο νερό.
•    Ψήνετε το φαγητό για 2½ ώρες περίπου και αφού αφήσετε να κρυώσει λίγο, το σερβίρετε στη λαδόκολλα.

Μυστικό
Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρο μπούτι, το αλατοπιπερώνετε καλά, του κάνετε χαρακιές και το παραγεμίζετε με κομμάτια σκόρδου και τυριών. Στη συνέχεια το περιχύνετε με την ντομάτα και το τυλίγετε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για να το ψήσετε.