Γευστικό κριθαρότο που το παίζει…καρμπονάρα, για να εκπλήξετε την παρέα σας!

 

Τυρί: Καπνιστό τυρί με χαμηλά λιπαρά

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
• Τριμμένο καπνιστό τυρί με χαμηλά λιπαρά
• 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
• Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Λίγα μανιτάρια σε φέτες
• 125 ml.λευκό κρασί
• Χυμό από μισό λεμόνι
• 500 ml. ζωμό κοτόπουλου (ή αλλιώς 1 κύβο σε 500 γρ. νερό)
• 100 ml. γάλα
• αλάτι, πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο. Ρίχνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρολίτσα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Προσθέτετε και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζετε για 2 λεπτά.
2. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε και λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το ζωμό και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί λίγο και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα.
3. Τσεκάρετε να δείτε αν έχει βράσει το ζυμαρικό. Πρέπει να είναι “al dente”. Τρίβετε λίγο πιπέρι και αφαιρείτε από τη φωτιά.
4. Αφήνετε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε με το τριμμένο καπνιστό τυρί με χαμηλά λιπαρά.