Απολαύστε μια δροσερή σαλάτα με σύκο και το αγαπημένο ιταλικό τυρί Mozzarella

Τυρί: Μοτσαρέλα

Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 1 μπάλα φρέσκια Mozzarella, στραγγισμένη και κομμένη σε κύβους
• 200 γρ. φασολάκια πράσινα στρογγυλά
• 6 μικρά φρέσκα σύκα κομμένα στα 4
• 1 κρεμμύδι για στιφάδο κομμένο σε λεπτές φέτες
• 2 κ. σ. φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
• ½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός χοντροκομμένος

Για τη σάλτσα:

• 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
• 3 κ. σ. ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα πράσινα στρογγυλά φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 2’-3’. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους και την τραγανή σάρκα τους. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

2. Φτιάξτε τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι το ελαιόλαδο, την μαρμελάδα σύκο, το ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

3. Έπειτα στην πιατέλα με τα φασολάκια ρίχνουμε τα φρέσκα σύκα κομμένα στα τέσσερα, τους κύβους της φρέσκιας Mozzarella, τις φέτες από ένα μικρό ξερό κρεμμύδι, τα καβουρντισμένα φουντούκια και τον χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό. Πασπαλίζουμε την σαλάτα με την σάλτσα και σερβίρουμε.