Μια κλασσική συνταγή για την πολυαγαπημένη πίτσα Margheritta, με τυρί mozzarella και ντομάτα.

Τυρί: Mozzarella

Μερίδες: 16 (2 πίτσες με διάμετρο 30 εκ. περίπου)
Χρόνος προετοιμασίας: 100 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 4 μπάλες φρέσκια Mozzarella
• 4 ώριμες ντομάτες
• 2 κοφτές κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
• 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
• 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού προαιρετικά για το σερβίρισμα
• αλάτι

για τη ζύμη:

• 250 γρ. σκληρό αλεύρι
• 1 ½ κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
• περίπου 175ml νερό
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. της σούπας ζάχαρη

Βήμα-βήμα:

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 10 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
2. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε με ελαιόλαδο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον.
3. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
4. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 30 εκ. και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Αφήστε να ξεκουραστούν άλλα 10 λεπτά, πριν βάλετε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
5. Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Κόψτε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και αλατίστε τις.
6. Απλώστε σε κάθε φύλλο ζύμης από 1 κουταλιά πελτέ τομάτας, ραντίστε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίστε τον ξερό βασιλικό και μετά απλώστε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες της ντομάτας και βάλτε από πάνω τη μοτσαρέλα.
7. Ακουμπήστε τις πίτσες σε ένα πολύ λεπτό ταψί ή σε μια λαδόκολλα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος της βάσης).
8. Πασπαλίστε προαιρετικά με τον φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.