Ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Τυρί: Cottage

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 0 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

Υλικά για την κρέμα:

  • 250γρ τυρί Cottage
  • 250γρ κρέμα γάλακτος light
  • 100γρ γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 7 φύλλα ζελατίνης των 5γρ.*

Υλικά για τη βάση:

  • 120γρ παξιμάδι ολικής άλεσης
  •  100γρ μαργαρίνη
  •  ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  •  80γρ ζάχαρη άχνη

Για την μαρμελάδα:

  • 1κιλ ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες (μόνο σάρκα)
  • 300γρ ζάχαρη
  • ½ κλωναράκι βανίλια

Βήμα-βήμα:

1. Βράζουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη για περίπου 25’. Όταν δούμε πως στέκεται στο κουτάλι, είναι έτοιμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

2. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά που έχουμε για τη βάση. Στη συνέχεια τα στρώνουμε σε μια μικρή φόρμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα για 5’. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει. Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα ντομάτας από πάνω.

∗ Τη ζελατίνη την μουλιάζουμε 5’ σε κρύο νερό και μετά τη λιώνουμε σε λίγο ζεστό, πριν την προσθέσουμε στην κρέμα.