Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για αυτούς που αγαπούν το Ταλαγάνι.

Τυρί: Ταλαγάνι

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 – 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 – 25 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 500 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
• 2 φέτες Ταλαγάνι των 100γρ., κομμένες σε κύβους
• 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φετούλες
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
• Ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
• 1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
• 1 σφηνάκι τσίπουρο
• Αλάτι, πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ώσπου να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε το σκόρδο και την τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει 6-7 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το Ταλαγάνι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
5. Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα.