Στήθος γαλοπούλας γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, μπέικον και cranberries

Τυρί: Κατσικίσιο τυρί, τύπου Chèvre
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 65 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 170 γρμ. κατσικίσιο τυρί, τύπου Chèvre (το έχετε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει)

• 2/3 του φλιτζανιού αποξηραμένα γλυκά cranberries (θα τα βρείτε στη λαϊκή ή στο supermarket)

• 1 φλιτζάνι ψημένο και θρυμματισμένο μπέικον

• 2/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα στο multi

• 2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι

• 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο (το έχετε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει)

• 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο

• 1 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού

• 1,8 κιλά ξεκοκαλισμένο στήθος γαλοπούλας με την πέτσα

• Αλάτι και πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το κατσικίσιο τυρί, τα cranberries, το μπέικον, το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
3. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού και το φασκόμηλο. Σηκώνουμε προσεκτικά την πέτσα από το στήθος και αλείφουμε ομοιόμορφα με αυτό το μίγμα ανάμεσα στο στήθος και την πέτσα.
4. Τοποθετούμε το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια το αλείφουμε με ένα ομοιόμορφο, παχύ, στρώμα από το μίγμα του κατσικίσιου τυριού, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 πόντων από τις άκρες. Απαλά αλλά αποφασιστικά τυλίγουμε το στήθος σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Αλατοπιπερώνουμε και το εξωτερικό του ρολού.
5. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
6. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Κόβουμε το σπάγκο και τεμαχίζουμε σε φέτες σε πάχος 1,5 εκατοστών. Όταν τις σερβίρουμε τις περιχύνουμε με τον ζωμό από το ταψί.